Az amatőrök remélnek, a profik dolgoznak.
Garson Kanin (amerikai író)
freelancer
Aki lélekben olyan magasra tud emelkedni, hogy embertársai hibáit a szeretet szemüvegén nézi és ítéli meg, az boldogabb mindenkinél, mert virágot talál ott is, ahol mások csak gyomot találnak.
Eötvös József (magyar jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság elnöke)
freelancer
Nehezen adódik az alkalom, de könnyen elvész.
Publilius Syrus (ókori római író)
freelancer
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.
Eleanor Roosevelt
freelancer
Ha nincs életcélod, elkerülhetetlenül a biztos kudarc felé sodródsz.
Napoleon Hill (amerikai író)
Freelancer
A siker első alapköve a szándék állhatatossága.
Napoleon Hill (amerikai író)
freelancer
Amit ma elmulasztottál, azt már sosem pótolhatod. Mert az már egy másik alkalom, egy másik történet lesz. Ami ma elmúlt, azt már holnap nem kaphatod meg. Minden lehetőséget ragadj meg, ha csak rajtad múlik. Ha fontos. Ha valóban fontos. Ne fogadd el a "majd lesz másik alkalom" hamis illúzióját. Mert nem lesz. Az már nem ez lesz. Az már egy másik. És ha két alkalmad lett volna, akkor így csak egy marad. Ha marad.
Csitáry-Hock Tamás (magyar író, újságíró, kommunikációs szakember)
freelancer
Ne arra menj, amerre az ösvény vezet. Helyette menj arra, merre nincs út, és hagyj magad mögött egy ösvényt.
Ralf Waldo Emerson (amerikai esszéíró, költő, unitárius lelkész)
freelancer
Az ember előtt néha egy hosszú utca van. Azt gondolná, szörnyen hosszú; ennek sose ér a végére, gondolná. Aztán elkezdi az ember, iparkodik. És egyre jobban iparkodik. Ahányszor fölnéz, látja, nem lesz kevesebb, ami előtte van. Még jobban nekiveselkedik, félni kezd, végül a szuflája is elfogy, nem bírja tovább. Az utca meg még mindig ott van előtte. Így nem szabad csinálni. Sose szabad egyszerre az egész utcára gondolni, érted? Csak a következő lépésre kell gondolni, a következő lélegzetvételre, a következő söprűvonásra. Aztán megint mindig csak a következőre. Akkor örömöt okoz. Ez fontos, mert akkor végzi az ember jól a dolgát. És így is kell, hogy legyen. Egyszer csak észrevesszük, hogy lépésről lépésre végigértünk az utcán. Észre se vettük, a szuflánk se maradt ki. Ez fontos.
Michael Ende (német író)
freelancer
Csoda csak azokkal történik, akik a csodát keresve, szembe mernek nézni a kudarc lehetőségével. Azokhoz pártol a csoda, akik mindent elkövetnek és teljesen elkövetnek és teljesen kimerülnek a lehetetlenért vívott harcukban...
Mark Helprin (amerikai író, politikai elemző)
freelancer